Ungvári ezüst, Csernoviczki bronzérmes lett a cselgáncs Eb-n

A 66 kg-os Ungvári Miklós ezüstérmet, míg a 48 kg-os Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A vb-bronzérme révén már ötkarikás kvótával rendelkező kecskeméti klasszis a fináléban az előző két Eb-t megnyerő grúz Zaza Kedelasvilivel csapott össze. A 2002-ben, Mariborban kontinenselső Ungvári tavaly, a riói világbajnokságon már megverte kaukázusi riválisát, és ezúttal is kezdeményezőbben lépett fel. Az első két perc afféle erőfelméréssel telt, majd pontosan a mérkőzés felénél a grúz hatalmas csípődobással - és az érte kapott ipponnal - vetett véget a találkozónak.

"Remélem, szegény edzőm nem betegedett meg még jobban ettől a vereségtől. Egész nap remek formában voltam, szinte vibráltam, csak egyetlen pillanatra hagyott ki a figyelmem, akkor meg eldobtak, mint Attila a kardját. Sajnálom, hogy így sikerült" - mondta Ungvári, aki a 2005-ös rotterdami után második Eb-ezüstérmét szerezte meg.

Csernoviczki Éva bronzérmes lett a 48 kg-os kategóriában. A tatabányai Csernoviczki - aki már a Világkupa-sorozatban szerzett pontjaival kvalifikálta magát a pekingi játékokra - az elődöntőben a mérkőzés felénél karfeszítéssel kikapott a világklasszis francia Frederique Jossinet-től, majd a nem sokkal utána következő bronzcsatában a fehérorosz Volha Lescsankával került szembe. A magyar versenyző előbb egy kis belső horogra kokát kapott, majd a találkozó felénél nagy ívű csípődobást hajtott végre ellenfelén, s ezzel véget vetett a küzdelemnek.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.