Polgári outlet az M3-as mentén

Outlet center nyílik Polgár mellett a jövő hónapban. Az M3 Outlet Center első ütemében 13 ezer négyzetméteren 60 üzlet kap helyet.

Az M1-es autópálya kivezető szakasza mellett működő, egyre hízó Premier Outlet Center üzleteit is bérbe adó GVA Robertson Hungary ügyvezető igazgatója, Tilki Róbert tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a régió fejlődése mellett azért döntöttek Polgár mellett, mert Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen is 50 kilométerre van tőle, ráadásul M3-as autópálya lehajtójánál épülő outletnél külföldiekre is számítanak majd, hiszen nagy az átmenő forgalom, továbbá kilencven percen belül átérhetnek ide a szlovákiai, ukrajnai és romániai vásárlók is. (E három országban nincs még konkurens outlet.) A beruházók reményei szerint a polgári outlet az lehet a szomszédoknak, mint a parndorfi volt a magyaroknak (és valamennyire még az ma is).

Az outletek sajátossága, hogy átlagosan 30-70 százalékkal lehet olcsóbban megvásárolni a márkás, de kifutó ruházati cikkeket. A Hajdú-Bihar megyei outletben új nevek megjelenése mellett a már jól ismert világmárkák is megtalálhatóak lesznek. Az outlet két ütemben épül. Az első fázist május 17-én, az üzlethelyiségek 65 százalékával nyitják meg, de remélik, hogy az év végéig minden bolt bérlőre talál. A második, ugyancsak 13 ezer négyzetméteres rész várhatóan 2009 közepére készül el. A négymilliárd forintos beruházást az MFB finanszírozza, a magánszemély tulajdonosok a megtérülését tíz évre várják. (V. N.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.