Széles szűkít

A médiabirodalmat építő gyáros, Széles Gábor 2006 őszén úgy nyilatkozott: két éven belül országszerte saját megyei napilapokkal jelentkeznek majd, mert a helyi lapoké a jövő.

A Fejér Megyei Napilap tavaly április 28-án indult, dizájnjában (és némileg tartalmában is) a Magyar Hírlapra hajazva, először napilapként, később hetilapként jelent meg az újság, most meg már sehogy: múlt héten megszűnt. A Csongrád Megyei Napilap tavaly szintén a Magyar Hírlap helyi mutációjaként indult, nemrég pedig hetilappá alakult, Csongrád Megyei Hetilap címmel kapható Szegeden és környékén.

Széles 2005 őszén indította az Echo TV-t, ugyanebben az évben vásárolta meg a Magyar Hírlapot is, amely baloldali-liberális irányultságú volt, az új tulajdonos szándékai szerint azonban hamar a "közepet jobbról közelítő" sajtóorgánum vált belőle. A régi hírlaposok egy részének (Szále László, R. Székely Julianna) mennie kellett, mások maguktól távoztak (Para-Kovács Imre), de maradtak is néhányan (Makai József, Bóta Gábor), ráadásul újak is érkeztek, a konkurens jobboldali napilaptól például Bayer Zsolt és Torkos Matild. Az Echo TV-be pedig a magyar tévés újságírás olyan képviselőit szerződtette, mint Pörzse Sándor vagy a volt köztévés Siklósi Beatrix és Matúz Gábor.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.