Széles bársonyos búcsúja

Lezárult a Széles Gábor nevével fémjelzett korszak a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) életében. A szervezet élére tegnap Futó Péter eddigi társelnököt választották, aki a napi politikai csatározásoktól magát távol tartó, profi és demokratikus érdekképviseletet szeretne megvalósítani.

Széles Gábor 18 év után távozik az általa újjáélesztett MGYOSZ éléről. Az ipari és médiavállalkozásairól ismert üzletember tartotta magát ígéretéhez, és nem mérette meg magát a szervezet tegnapi tisztújító közgyűlésén, amelyen így Futó Pétert választották elnökké. Az eddig társelnöki posztot betöltő Futó ellenszavazat nélkül nyert, mint ahogy Széles Gábor sem kapott ellenszavazatot, amikor a frissen létrehozott tiszteletbeli elnöki titulusról szóló voksolást tartották. Úgy tudjuk, a távozó elnök semmilyen szerepet nem vállal az MGYOSZ-ban, még az irodáját is felszámolja. Minden bizonnyal elsőként kapja majd meg a Chorin Ferenc-emlékérmet: a gyáriparosok első elnökének nevét viselő kitüntetésről szintén tegnap döntött a közgyűlés, ám annak odaítélését az elnökség hatáskörébe utalta. Széles mellett az MGYOSZ-szal 1997-ben egyesült Magyar Munkaadói Szövetség volt elnökét, Orbán István tavaly elhunyt Egis-vezérigazgatót is felterjesztik a kitüntetésre.

A társelnöki posztján újraválasztott Vadász Péter a tegnapi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a 18 év alatt végzett munka után kijár a megbecsülés és a köszönet Szélesnek, teljesen függetlenül attól, hogy médiavállalkozásai milyen irányultságúak, s hogy közszerepléseivel ki mennyire tud egyetérteni.

A négyéves ciklusát megkezdő Futó Péter, a Futureal Holding Zrt. ingatlanvállalkozás elnök-tulajdonosa három pillér köré építette programjavaslatát. A távolságtartás a napi politikától, a professzionalizmus, valamint a demokratikus érdekképviselet hármasával számos támogatót tudott felsorakoztatni maga mögé. Mint fogalmazott, a tagság értékelte a javaslatait, s ennek köszönhető, hogy számos vállalati szövetség, illetve cég döntött úgy, hogy nem elégszik meg csak a tagdíj befizetésével, hanem ezentúl aktívan részt akar venni a szervezet életében. Emiatt kibővítették az elnökséget, amelybe bekerült Mosonyi György, a Mol, Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója, valamint Wolf László, az OTP vezérigazgató-helyettese.

Futó Péter, az új elnök
Futó Péter, az új elnök
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.