A kabinet már vállalja a Motim-kedvezményt

A nagyfogyasztóknak nyújtott áramárkedvezmények is részei a kormány törvényes és átlátható árbefolyásolási eszköztárának - foglalhatók össze Veres János pénzügyminiszter e tárgykörben megfogalmazott tegnapi gondolatai.

Ezzel Veres János tulajdonképpen azt mondta: előnyös, hogy az állami Magyar Villamos Művek (MVM) árkedvezményeket biztosított hét nagyfogyasztónak, köztük a miniszterelnök tulajdonában álló Motimnak. A pénzügyminiszter viszont azt is hangsúlyozta: az árkedvezményekért cserébe a "hetek" lemondtak bizonyos szolgáltatásokról.

Tény azonban: a szerződésekről azok decemberi megkötése óta sem a kormány, sem az árkedvezményeket biztosító MVM nem tett említést. Egészen addig, amíg Kocsis István vezérigazgató távozását követően az Index meg nem szellőztette az ügyet. További furcsaság, hogy az MVM-nek a témáról kiadott közleménye és egyes vevők - köztük a Motim - e témában tett nyilatkozatai több ponton is ellent mondanak egymásnak. Az MVM azonban mindeddig - az Indexszel ellentétben - lapunk egyetlen tisztázó szándékú kérdésére sem kívánt érdemben reagálni, a Motim pedig válaszra sem méltatott. A "hetek" többi tagja vagy úgy nyilatkozott, hogy nem részese a megállapodásnak, vagy hallgat. Megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni a Mol sem, amely állítólag szintén nagyfogyasztó, ám mégsem szerepel a "hetek" listáján.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.