Jó szurkolást!

A Pécs élvonalbeli férfivízilabda-csapata PVSK-Fűszért-Aquaprofit néven szerepel a továbbiakban - ehhez, amint arról az MTI szerdán hírt adott, a sportági szövetség is hozzájárult. Ennél szellemesebb, ütősebb, kifejezőbb és a sportág iránt napi rendszerességgel nem érdeklődő szurkolók igényeit is maximálisan kielégítő névnél jobbat aligha választhatott volna a szóban forgó egylet; a magunk szerény eszközeivel csak gratulálni tudunk hozzá.

Nem biztos ugyan, hogy tíz emberből mind a tíznek tudnia kell, hogy a PVSK pécsi csapat, de ez - akárcsak a hevült szurkolás, a csapat nevének nyelvtörő skandálása - legyen a névadók gondja. Meglehet persze, hogy nem minden vetélytárs örül a tagadhatatlanul frappáns nevű konkurenciának, gondolok elsősorban a Brendon-UPC-ZF-Egerre vagy a Pendola-Szentes-Elektroglobra.

Nem volna rossz ötlet vetélkedőt szervezni a legszellemesebb csapatnevekről; bizonyosan akadna kereskedelmi televízió, amelyik ugrana az ötletre, a sztárnyelvészekből összeállítandó zsűri egybeterelése igazán nem jelenthet gondot. A legerősebb mezőny gyaníthatóan röplabdában gyülekezne; jómagam nem is vállalkoznék rá, hogy eldöntsem, a Phoenix Mecano-Kecskeméti RC elnevezés vagy a MAFC-Hartmann-Mapei a találóbb. És akkor titkos esélyesként ott van még a BSE FSCS, a BITT KNRC meg a Nirvana RDSE. És ez még csak az első osztály; ahogyan fogynának a hónapok, és közeledne a döntő, úgy kapcsolódnának be az alacsonyabb osztályú csapatok.

A fődíjért fölteendő kérdésre máris volna egy javaslatom, ingyen adom, így szól: az Albrecht-MVSC-MISI-Vasas Opus-Via Óbuda az hány csapat, és ha csak kettő, akkor hová kell tenni a hosszú kötőjelet?

Harmincvalahány esztendeje ugyanebben a sportágban a NIM és az Újpesti Dózsa volt a két legjobb együttes. Így visszagondolva, kész röhej.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.