Támogató testületet akar a Mol a Nabuccónak

A megfelelő lendület, az összehangolt politikai megjelenés, valamint a politikai támogatás biztosítása érdekében a Nabucco Gas Pipeline március 27-i irányító bizottsági ülésén a Mol Gáz igazgatója, Lakatos Benjamin, egy politikai támogató testület létrehozását javasolta. A Mol indítványozta, hogy a hat Nabucco-ország képviselői mellett az Európai Unió és Azerbajdzsán képviselőit is hívják meg a testületbe. A javaslatról várhatóan a soron következő irányító bizottsági ülésen döntenek.

A Mol szerint a testület felgyorsítaná a beruházás kivitelezését, elősegítené az EU-szintű döntéshozatalt, és politikai támogatást nyújtana a lobbitevékenységhez. Ezen túlmenően elősegítené a projekt pénzügyi és gázforrásokhoz való hozzájutását, illetve az engedélyek és mentességek megszerzését.

A Nabucco Gas Pipeline célja egy 3300 kilométeres gázvezeték megépítése, amely évente 31 milliárd köbméter földgázt szállít a Kaszpi-tengeri térségből Európába. (MTI)

Egyre drágul az Északi áramlat

Újra megemelkedett az Oroszországot Németországgal összekötő Északi áramlat földgázvezeték költsége. A Gazprom hétfőn 7,4 milliárd euróra tette a beruházás összegét. 2005 végén, amikor a vezeték szárazföldi szakaszának építése kezdődött, még azt közölték: négymilliárdba kerül majd. Fél évvel ezelőtt hatmilliárdot mondtak.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.