Gázzal házalna az Emfesz

Eddig mintegy kétezer lakossági fogyasztó kezdeményezte az Emfesz Kft. internetes oldalán, hogy hagyományos szolgáltatója helyett inkább a cégtől venne gázt - közölte tegnapi tájékoztatóján Redling Ká-
roly
üzletfejlesztési vezető. Az ukrán hátterű társaság továbbra is vállalja, hogy a gas.hu weboldalon velük szerződő lakossági fogyasztóknak a mindenkori meghirdetett központi árnál nyolc százalékkal olcsóbban adja a gázt, a meglévő csövek vagy az óra bármiféle átszerelése nélkül.

A jelentkezők száma kicsit elmarad várakozásaiktól, de a vezető azt a korábbi várakozásukat még tarthatónak ítélte, hogy a szám év végéig elérheti a 100 ezret. A neten szerződőknek a váltáshoz az oldalról négy különböző levelet kell kinyomtatniuk, kitölteniük és a megfelelő helyre postázniuk. Bár az Emfesz "csak" a gázt adná - így például a hálózatot is más cég tartaná karban -, az ügyfél mindezek tarifájáról továbbra is csak egyetlen számlát kap. Megerősítette, ténylegesen még egy lakossági fogyasztónak sem adnak el gázt. Az ügyfeleket ugyanis a szolgáltatók csak három hónapos átfutást követően adják át, a lehetőség viszont csak február eleje óta áll fenn. Arra a kérdésünkre, hogy a gázszolgáltatók a váltást illetően mennyire együttműködőek, Biczók András értékesítési vezető úgy válaszolt: a cégek betartják a törvényeket.

Az átszerződők számának jelentős megugrását az interneten kívüli - hagyományos - értékesítés beindításától remélik. Ez Redling Károly ígérete szerint "egy-két hónap múlva" várható. (Számításaink szerint mintegy egy hónapos csúszással.) Ennek pontos részleteit nem vázolta. Annyit azonban leszögezett, hogy "nem építenek új gázszolgáltatót", mert az akkora költséggel járna, hogy oda lenne az árkedvezmény. Lapunk úgy tudja, néhány "sales-pont" (ügyféliroda) mellett "direkt értékesítést" is terveznek. Vagyis megbízottjaik a jövőben személyesen igyekeznek majd a fogyasztókkal kapcsolatot tartani. Ezeknél az ügyfeleknél azonban a magasabb költségek miatt az árkedvezmény nyolc százaléknál alacsonyabb lehet.

Redling Károly hangsúlyozta: az Emfesz az első, amely Magyarországon alternatív lakossági gázszolgáltatást indított, így a pontos eljárásmódokat most kell kidolgozni. Leszögezte azonban, a váltástól senkinek nem kell tartania, hiszen a nagyobb magyar cégeknek már 2004 óta szolgáltatnak gázt, minden probléma nélkül.

Biczók András és Redling Károly
Biczók András és Redling Károly
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.