Zagar koncert a Trafóban

Április 9-én, szerdán este 8-tól a Zagar játszik a Trafóban. A 2001-ben alakult formáció jellegzetesen egyedi hangzásvilágával egyre előkelőbb helyet vívott ki magának az utóbbi években a magyar könnyűzenei palettán.

Első bemutatkozó albumukat, a Local Broadcast-ot jelenleg a berlini M-Connexion Európa-szerte terjeszti. Ezt a lemezt a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolta. Azóta számos filmben (Szezon, Csodálatos Vadállatok, A szabadság szobra, Live), illetve amerikai TV-sorozatokban (CSI New York, Miami Helyszínelők, Las Vegas) is hallhatóak zenéik.

A Cannot Walk Fly Instead című új albumuk tavaly ősszel jelent meg Magyarországon, és azóta számos díjat besöpört. A lemez egy pszichedelikus utazás bravúros stíluskavalkáddal, amelyet egy jellegzetes elektronikus zenei szövet hálóz be. Az eddigi lemezekhez hasonlóan a Londonban élő Ligeti György (The Puzzle) több számban is énekel, de maga Zságer Balázs is énekesként debütál. A Magyarország talán legjobb énekesnőiből verbuvált Underground Dívák (Sena, Kutzora Edina, Judie Jay, Péterfy Bori, Hodosi Enikő, Németh Juci) vendégszereplésével készített szám, a Wings of Love több rádió listáján és az MTV Top listáján is az első helyre került. Emellett  A koncerten a lemezen is közreműködő énekesekkel, és szürreális képi háttérrel lép majd színpadra a zenekar.

Zenészek:
Zságer Balázs: billentyű, elektronika, ének
Kovács Andor: gitár
Zságer-Varga Ákos: basszusgitár
Lázár Tibor: dob
DJ Bootsie: scratch
Ligeti György: ének
Kutzora Edina: vokál
Németh Juci: vokál
Judie Jay: vokál
Kemuri: visual

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.