Nyolc év börtön két emberéletet követelő baleset okozásáért

Halált okozó ittas járművezetésért nyolc év börtönbüntetésre, öt év közügyektől és hat év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélt egy sofőrt a Nyíregyházi Városi Bíróság jogerősen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A bíróság megállapítása szerint László Zsolt vádlott Nyíregyháza-Nyírszőlős lakott területén több, mint 110 kilométeres sebességgel vezetett egy személygépkocsit, közben rá akart gyújtani, ezért a járművel lesodródott az útról és villanyoszlopnak, majd hídpillérnek ütközött, s a csatornába zuhanva állt meg - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A baleset következtében az autó utasai közül ketten a helyszínen életüket vesztették, egy ember pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott - az ítélet indoklása alapján - többszörösen, súlyosan és szándékosan megszegte a közlekedés-rendészeti szabályokat, s a cselekmény elkövetésekor enyhe alkoholos befolyásoltságban volt.

A bíróság vele szemben semmilyen enyhítő körülményt nem tudott értékelni, ezért a törvényi maximum büntetést szabta ki az egyébként többszörösen büntetett előéletű emberre - tette hozzá a bírósági szóvivő.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.