A Bakonyban tízcentis hó esett

A Bakony magasabban fekvő részein tíz centiméter vastagságú hó esett szombat délig, a hegyvidék útjain négy-ötcentis a hókása - tájékoztatott a győri közútkezelő kht. ügyeletese.

A havazás - amely délre elállt - Zirc és Veszprém környékén volt intenzív, a hó a 200-300 méternél magasabban fekvő területeken megmaradt, a Bakonyt összefüggő hótakaró borítja - mondta el Herczeg Péter. Hozzátette: a bakonyi utakon több sószóró gép dolgozik. Balaton-felvidéken a reggeli havazás később esőre váltott át, de a tihanyi hegyet és a Balatonfüred fölötti hegyoldalakat hó borítja - mondta az ügyeletes.

A havazás ellenére az ország útjai mindenütt jól járhatók - tájékoztatott az Útinform ügyelete. A reggeli és a délelőtti havazás ellenére az ország fő- és mellékútjai egyaránt járhatóak - közölte az Útinform ügyelete. Hozzátette: a reggeli órákban helyenként még voltak csúszós, hókásás szakaszok, ahol történtek kisebb koccanások, ám a déli órákra letisztították az utakat.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat délutántól az ország nagyobb részében fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása. A délkeleti megyékben viszont a délutáni órákban néhol zivatar is kialakulhat, amit viharos, óránként 60-85 kilométeres széllökések, jégeső vagy jégdara és jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.