Ügyészségi vizsgálat a Gyermekrák Alapítványnál

Vizsgálatot rendelt el a Gyermekrák Alapítványnál a Fővárosi Főügyészség - erősítették meg információnkat a hivatal sajtóosztályán. A lapunknak küldött rövid tájékoztató szerint a főügyészség 2006 januárjától kezdődően vizsgálja az ország legtöbb lakossági adófelajánlását begyűjtő civil szervezetének működését.

Arra keresik a választ, hogy a Gyermekrák Alapítvány kuratóriuma milyen módon biztosítja a szervezet működéséhez szükséges forrásokat, törvényes-e a döntően egyszázalékos adófelajánlásokból felgyűlt vagyon felhasználása, és hogy végez-e a szervezet kiemelten közhasznú tevékenységet.

A főügyészség jelezte azt is, hogy az eljárás a vizsgált időszak terjedelmére és az iratok nagyságrendjére tekintettel több mint 30 napot vesz majd igénybe.

Az alapítvány tavaly mintegy 400 millió forint lakossági adományt gyűjtött be az egy- százalékos adófelajánlásokból, akárcsak 2006-ban. Egy éve lapunk több cikkben is foglalkozott a szervezet gazdálkodásával. Mint akkor megírtuk: az alapítvány annak köszönheti kiemelten közhasznú minősítését - amellyel egyebek mellett kivételes adózási engedmények járnak -, hogy önkormányzatoktól közfeladatokat vállal át és lát el.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.