Közép-Európa-rali: 267 egység indul

Összesen 267 autó, motor és kamion rajtol az április 20. és 26. között Magyarországon illetve Romániában sorra kerülő Közép-Európa-ralin, amely a tereprali Dakar-széria első versenye lesz. Ezt Szalay Balázs, a viadal szervezője jelentette be a táborfalvai lőtéren, az első gyorsasági szakasz helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter elmondta, hogy a tárca mint a viadal támogatója minden technikai segítséget biztosít a sikeres lebonyolításhoz. Megjegyezte, a minisztérium a jövő esztendőben saját tereprali csapatot, úgynevezett Dream Teamet indít a hazai és nemzetközi futamokon, ezzel a lépéssel a népszerűsítést, a fiatalok megnyerését tartja szem előtt. A tárcavezető még hozzátette, néhány éven belül szeretnék lecserélni a járműparkot.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a verseny rajtja Budapesten a Hősök terén lesz, ezután a táborfalvai gyors következik, majd Romániában, Nagybánya környékén további öt mért szakasz következik. A folytatásra a "karaván" visszatér Magyarországra, és Veszprém mellett további négy gyorsaságival fejeződik be a nagy kaland. A Közép-Európa-rali teljes távja 3300 km, a mért szakaszok hossza pedig 1610 km lesz. A világ legjobb terepralisait felvonultató megméretésen 135 motor, 86 autó és 46 kamion próbál majd szerencsét.

"A Dakar után ez a legnagyobb tereprali-viadal" - mondta Szalay, aki egy Opel Antarával rajtol a versenyen. A sajtótájékoztató végén Szekeres Imrének is volt lehetősége arra, hogy kipróbálja Palik László autóját, a tárcavezető "navigátorként" ment két kemény kört a Nissanban.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.