MSZP-s nevek a vesztegetési ügyben

Két magas rangú szocialista politikus neve is felbukkant az év elején kirobbant terézvárosi vesztegetési ügyben. Mindketten tagadják, hogy közük volna hozzá.

A Bajcsy-Zsilinszky út 61.-ben működő Műárt-Press vezetőjének feljelentése nyomán az év elején bilincsben vitték el a VI. kerületi vagyonkezelő vezetőjét, Kovács Pétert, és egy Juhász Károly nevű férfit is őrizetbe vettek. Kovácsot azzal gyanúsítják, hogy 18 millió forint kenőpénzért segítette volna hozzá a cégvezetőt, Berecz Károlyt a vállalkozásának otthont adó ingatlan megvásárlásához, Juhász ellen pedig bűnsegédlet gyanúja miatt folyik eljárás. Berecz szerint a vesztegetés ötletgazdája voltaképpen Bajor Zoltán (SZDSZ) alpolgármester, sőt a panamáról Verók István (MSZP) polgármesternek is tudnia kellett. Mindketten tagadnak, Bajor rágalmazásért fel is jelentette Bereczet.

A minap két magas rangú MSZP-s politikus neve bukkant fel a történetben: Kolozs Andrásé, aki sok egyéb mellett a városházi szocialista frakció helyettese vezetője és Molnár Zsolt országgyűlési képviselőé, az MSZP II. kerületi elnökéé. A neveket Berecz Károly dobta be; tavalyi e-mail üzenetekre és SMS-ekre hivatkozva állítja, mindkét férfi tudott a megvesztegetési kísérletről, de előbb hallgattak róla, utóbb pedig tagadták, hogy bármi közük volna hozzá. Berecz érdeklődésünkre elmondta: Kolozs Andrással üzleti kapcsolatban állt, és a Bajcsy 61.-beli tranzakciónál is igénybe vette a segítségét. Miután megtudta, hogy ahhoz csak 18 millió pluszért juthat hozzá, és hogy a pénz Bajornál landol, arra kérte, vegye rá az alpolgármestert, felejtse el a csúszópénzt - állítja. Kolozs a kérést Molnár Zsoltnak továbbította, aki viszont a jelek szerint nem járt sikerrel, ugyanis annak a közvetítőként fellépő Juhász Károlynak a telefonszámával tért vissza, akinek a pénzt át kellett volna adni. A történet kifejletét már ismerjük; Berecz színleg belement a vesztegetésbe, de közben feljelentette a vagyonkezelő vezérét és Juhászt a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI).

A Műárt-Press ügyvezetője kérdésünkre, hogy miért csak most dobta be a két szocialista politikus nevét, közölte: azért, mert Kolozs megtagadta a kérését, hogy tanúskodjon mellette (azaz Bajor ellen), amikor pedig a NNI vallomást kért tőle, letagadta, hogy bármilyen szerepe lett volna az ügyben.

Kolozs Andrást lapzártánkig nem értük el, Molnár Zsolt kedden közleményben tudatta: (...) "Az ügyben Kolozs András fővárosi frakcióvezető-helyettes keresett meg mint jogászt, egy szerződésmódosítással kapcsolatban A szerződés tartalmát megismertem, annak tárgyában segíteni nem tudtam. Az üggyel kapcsolatban Kolozs Andráson kívül mással nem beszéltem. (...) Az érintett önkormányzattal, valamint az üggyel kapcsolatban az említett személyekkel nem beszéltem, kapcsolatom nem volt velük, Berecz Károlyt nem ismerem, vele soha nem beszéltem."

Bajor Zoltán hasonlóképpen reagált. Lapunknak elmondta: se Kolozzsal, se Molnárral nem beszélt, sőt olyannal sem, aki rájuk hivatkozott volna. A két MSZP-st nem is ismeri - tette hozzá.

Bajcsy-Zsilinszky út 61: az utolsó csepp a pohárban
Bajcsy-Zsilinszky út 61: az utolsó csepp a pohárban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.