Csurka is a népszavazással példálózott

Csurka István szerint a múlt vasárnapi referendum eredményei miatt a kormány attól függetlenül nem maradhat a helyén, hogy mennyi van még hátra hivatalosan mandátumából; a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke erről a Hősök terén, néhány ezres hallgatóság előtt beszélt szombaton.

"Ez a kifáradt nép csak egyszer tud dönteni egy emberöltőben: most megtette" - fogalmazott, hozzátéve, ha elmarad vagy késik "a népítélet végrehajtása", az annál is nagyobb tragédia, mintha nem az igenek nyernek a voksoláson; "ha megint nem történik semmi, a magyarság elveszett".

Csurka István szavai szerint a hatalmon lévő csoport - amely "nem kormány, hanem bűn, internacionálé" - elkezdte a teljes csőddel való fenyegetőzést, hogy így terelje el az emberek figyelmét, csakhogy "a magyar nép fütyül a csődre, megszokta: 1945 óta él a teljes csőd állapotában".

Kovács László, a MIÉP elnökhelyettese arról beszélt, hogy a március 15. szelleméhez méltó egyetlen cselekvés, hogy "végre kell hajtani a rendszerváltást".

"El kell zavarni mindenekelőtt ezt a kormányt", majd alkotmányozó nemzetgyűlésnek kell összeülnie, és szabad választásokon a nemzetnek, nem pedig valamiféle idegen hatalomnak felelős kormányt kell a hatalomba ültetni - sorolta, a referendum eredményét úgy értékelve, hogy "a magyar nép nemet mondott erre az idegentestű és -lelkű elnyomó rendszerre".

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.