Elengedték belga túszaikat a guatemalai földművesek

Kiszabadult vasárnap az a négy belga turista, akiket a hatóságokkal földtulajdon felett vitában álló maja földművesek ejtettek túszul két nappal korábban Guatemalában.

A külföldieket és a két kísérőt a kedvelt idegenforgalmi célpont Rio Dulce folyón rabolták el, a fővárostól, Guetamalától 250 kilométerre északkeletre.

Vasárnap a rendőrség tárgyalások révén elérte, hogy a túszok visszanyerjék a szabadságukat. Mintegy 150 rendőr és katona kutatott csónakokon és helikopteren az esőerdőben a foglyok után arra az esetre, ha a tárgyalások kudarcot vallanának.

A csoport egyes természetvédelmi területek feletti tulajdonjogának elismerését akarja elérni a hatóságoknál, és egy korábbi földfoglaló akció után, február közepén letartóztatott vezetője, Ramiro Choc szabadon bocsátását követeli. Februárban Livingston Karib-tengeri kikötővárosban 29 rendőrt ejtettek túszul, és közel két napig tartották fogva őket. A rendőrök elengedéséért cserében a hatóságok megígérték, hogy tárgyalnak velük a földhöz fűződő tulajdonjogról és hogy ejtik a Choc elleni vádakat.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.