Ragtime-mal ünnepel Kanada Magyarországon

Márciusban számos, Kanadához köthető eseményt szerveznek Budapesten és vidéken. Québec város alapításának 400. évfordulója alkalmából március 12. és 20. között Mimi Blais ragtime-énekesnő koncertezik országszerte.

Kanadai filmhét kezdődik március 25-én a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban, továbbá frankofóniával foglalkozó tudományos konferenciákra kerül sor a Pécsi és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Európai turnéja során Budapestre látogat a 40 éve működő Ottawai Ifjúsági Zenekar. A kanadai főváros neves zeneakadémiáján tanuló, fiatal növendékekből álló zenekar március 13-án, 18 órától a pesterzsébeti Lajtha László zeneiskolával együtt a Csili Művelődési Központban játszik (1201 Budapest, Nagy Győri István u. 4-6.). A belépés ingyenes.

"A 2008-as év különös jelentőséggel bír a kanadai frankofónia számára" - emelte ki a budapesti kanadai nagykövetség hírközlönye, a Juhar Levél által idézett beszédében Pierre Guimond nagykövet. Ezért a budapesti kanadai külképviselet kulturális programjain keresztül szeretné megosztani a magyar nagyközönséggel a joie de vivre (azaz: az élet élvezete) érzést - tette hozzá a diplomata. (F. J. Gy.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.