Új patikahálózat jön létre Magyarországon

Nemzetközi gyógyszertárhálózat-fejlesztés részeként Magyarországon is hatvan egységből álló hálózatot építenek ki, amibe beszáll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15 millió euróval.

A vállalkozást a Magyar Egészségház Kft. irányítja, amelynek az ügyvezetője, Tóth Balázs szerint a térségben jelentős piaci lehetőség van, ezért több országban intenzív fejlesztésekbe kezdenek, amihez az EBRD is csatlakozott.

A Magyar Egészségház Kft. a patika-hálózatát 2006-ban kezdte kiépíteni. Már működő gyógyszertárak akvizíciójával, valamint új üzletek nyitásával a hálózatba vont és a társaság által üzemeltetett patikák száma hamarosan eléri a negyvenet.

A cég jelenlegi éves forgalma megközelíti a hat milliárd forintot. Az ügyvezető szerint az üzlethálózat révén új termékek széles választéka és új szolgáltatások jönnek létre, amit a fogyasztók versenyképes árak formájában érzékelhetnek már most is. Ezt emelte ki Reiniger Péter, az EBRD közép-európai és nyugat-balkáni üzleti csoportigazgatója is, amikor a múlt héten bejelentette a bank döntését arról, hogy egy tapasztalt gyógyszerágazati cég térségi működéséhez ad tőkét.

A Magyar Egészségház Kft.-t 2007 októberében vásárolta meg a Milestone EHF 100 százalékos tulajdonában lévő, Hollandiában bejegyzett Pharma Investment BV. A Milestone Group egy izlandi székhelyű befektetési társaság, amely érdekeltségein és alapkezelő részlegén keresztül bankok és biztosítók mellett számos ország gyógyszer- és egészségügyi szolgáltató piacán tevékenykedik.

A Magyarországra, Horvátországra, Romániára és Macedóniára kiterjedő 55 millió eurós patika-hálózat építési beruházási program révén - amelyet a Pharma Investment koordinál - a cégcsoport a térség vezető szereplőjévé kíván válni a gyógyszer kiskereskedelem terén.

(forrás: OTS-Hírvonal)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.