AI-kérdések a "Guantánamo-expresszről"

Az Amnesty International (AI) Magyarország felszólítja a magyar kormányt, hogy indítson vizsgálatot az amerikai fogolyszállítások ügyében, mivel szervezet információi szerint Budapestet is használja a "Guantánamo-expresszt" is üzemeltető egyik cég - mondta Fodor Márk, a nemzetközi jogvédő szervezet magyarországi irodájának igazgatója szerdán az MTI-nek.

A kormánynak nincs tudomása ilyen esetekről, de megvizsgálja az AI információit - közölte az MTI-vel Daróczi Dávid kormányszóvivő. Az Amnesty International Magyarország szerint az is kérdés, hogy érintett-e Magyarország az AI információi szerint jelenleg is zajló fogolyszállításokban.

Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetője az MTI kérdésére elmondta: a Vision Airlines charterjáratai szokták Ferihegyet használni. Legutóbb kedden landolt egy gépük Budapesten, a járat Bagdad és Washington között közlekedett, és üzletembereket szállított - fűzte hozzá.

Az egyik szlovák kereskedelmi televízió hétfőn számolt be arról, hogy felségjel nélküli, csak lajstromszámmal ellátott Boeing 737-es parkol hetek óta a pozsonyi repülőtéren. A Joj TV szerint "nyílt titok", hogy az ilyen gépekkel az Egyesült Államok titkosszolgálatának emberei szoktak repülni.

Lapunk szerdai számában írt arról, hogy az N34315 jelzésű Boeing 737-es többször járt Ferihegyen is.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.