Tart a vihar a CIRIS körül

A Reprodukciós Klinika már működik, de vezetőjének múltjáról, és az engedélykérelemben használt titulusáról a vita nem csitul.

Noha a CIRIS Budapest Nemzetközi Reprodukciós Klinika már megkezdte működést, az intézmény körüli viták tovább gyűrűznek. Az Egészségügyi Tudományos Tanács, Humán Reprodukciós Bizottságához múlt év decemberében nyújtotta be szakmai anyagát a CIRIS Kft. Ebben a klinika vezetője, Vereczkey Attila azt állította, hogy a Semmelweis Egyetem II. számú Nőgyógyászati Klinikájának főorvosa. A klinika vezetője ezt levélben cáfolta. Közben feljelentés érkezett az ügyészségre ismeretlen tettes ellen, magánokirat-hamisítás és okirattal visszaélés miatt.

Mindeközben Török Attila, a Magyar In Vitro Fertilizációs (Lombikbébi) Társaság elnöke az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság belga elnökét kérdezte levélben, hogy Luca Gianaroli, a társaság jövendőbeli elnöke miként vehet részt egy kétes hírű klinika munkájában.

Vereczkey egyébként úgy lett a CIRIS vezetője, hogy 2006-ban két vizsgálat is indult a Nyírő Gyula Kórház általa vezetett meddőségi centrumával kapcsolatban. A BRFK - egy páciensének feljelentése nyomán indított - az eljárását bűncselekmény hiányában megszüntette. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár másfél évvel ezelőtt adta át vizsgálati anyagát a hatóságnak, elszámolási szabálytalanság és kettős finanszírozás gyanújával. Jelenleg a XIII. kerületi rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás gyanúja miatt.

A CIRIS Budapest Nemzetközi Reprodukciós Intézet jelenleg nem rendelkezik OEP- szerződéssel. Korábban egyébként tévesen állítottuk, hogy a CIRIS Budapest Nemzetközi Reprodukciós Intézet kért, de nem kapott támogatást az OEP-től. Valójában a magánintézmény nem is folyamodott támogatásért a biztosítóhoz, egyértelműen üzleti alapon kíván ténykedni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.