Megzavarták az MSZP Nőtagozatának demonstrációját

Ellentüntetők zavarták meg az MSZP Nőtagozata Nők a társadalmi békéért elnevezésű országos demonstrációjának nyíregyházi rendezvényét pénteken; Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetőjének beszéde alatt egy idősekből, fiatalokból, nőkből és férfiakból álló csoport folyamatosan kiabált, pfújolt és sípolt.

A nyíregyházi városháza előtti téren négyszáz ember jelent meg a szabolcsi szocialista nőtagozat felhívására, hogy demonstráljon a politikai és közéletben eluralkodott szélsőséges megnyilvánulások ellen. Egy tucatnyi ellentüntető - akik között volt egy árpádsávos zászlóba burkolózott ember is - már a rendezvény megkezdése előtt heves szópárbajba keveredett a demonstrálókkal. Az utóbbiak illetlenségnek tartották a rendezvény megzavarását, de végül úgy tűnt, lecsillapodtak a kedélyek.

A rögtönzött színpadon Szabó Éva, az MSZP megyei nőtagozatának elnöke köszöntötte Lendvai Ildikót, akkor azonban újra folytatódtak a bekiabálások, pfújolások, sípolások, egészen végig a beszédek alatt.

Az ellentüntetőket láthatóan felingerelte, amikor a szocialista politikus arról beszélt, hogy a demonstrációt országszerte éppen ezért szervezték, mert "nem fogadják el azt (...) politikát, amely mások becsmérlésében, az indulatok szításában és a verbális, vagy tettleges erőszakban találja meg az érvényesülés eszközét".

Arról is szólt, hogy a békét szerető nők többsége elutasítja az indulatok szítását, az utcai vandalizmust a nemzeti ünnepeken, s nem hajlandók lemondani az ünnepek nyugalmáról, a biztonságról, a rendről.

Hangsúlyozta: "nem engedhető meg, hogy az erőszak eluralkodjon a közéletben, minden jóérzésű embernek nemet kell mondania az erőszakra, az ártó és megosztó politikára".

A kiabálók, pfújolók és sípolók a mondatok elhangzása után még nagyobb erővel igyekeztek nemtetszésüket kifejezni, szidták a kormányt, az MSZP, az SZDSZ politikusait, de végül atrocitás nélkül fejeződött be a rendezvényt.

A demonstráción röplapokat is osztogattak, a Hajrá Magyarország kezdetű dokumentum aláírójaként a Civilek a Nemzetért Mozgalom szerveződés szerepelt, amely arra szólított fel, hogy a vasárnapi népszavazáson mindenki "igennel" szavazzon a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésére.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.