Lövöldöztek egy jeruzsálemi iskolában

Két fegyveres lövöldözni kezdett tegnap egy Talmud-iskolában Jeruzsálem Kirjat Móse negyedében. A lövöldözésnek legalább nyolc halálos áldozata és harmincöt sebesültje volt. A két elkövetőt agyonlőtték, egyikükön robbanóövet találtak - jelentette az MTI.

2007 óta palesztin fegyveresek nem követtek el támadást Jeruzsálemben, bár a rendőrség és a katonaság számos kísérletet hiúsított meg. Gázában lakosok sortüzekkel ünnepelték az iskola elleni támadás hírét.

A Gázai övezet határán, a Kisszufim átkelőnél palesztin fegyveresek felrobbantottak egy izraeli katonai terepjárót. A támadásban egy izraeli katona meghalt. Az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet vállalta magára az akciót.

Az izraeli hadsereg hétfőn vonta vissza erőit a Gázai övezet északi részéből azután, hogy nagyszabású offenzívát hajtott végre az övezet ellen. A cél az volt, hogy véget vessenek a zsidó állam déli része elleni palesztin rakétatámadásoknak. A Hamasz viszont csak akkor hajlandó abbahagyni a támadásokat, ha Izrael feloldja a Gázát körülölelő blokádot, és felhagy katonai akcióival.

Eközben több nemzetközi segélyszervezet is úgy értékelte új jelentésében, hogy az elmúlt negyven évben sosem volt ilyen rossz a humanitárius helyzet a Gázai övezetben, mint most, az izraeli blokád óta - írta a Reuters.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.