Hírek

Cél a Mount Everest. Két magyar hegymászó, Klein Dávid és Várkonyi László bejelentette: egy hét múlva elindul, hogy a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack nélkül megmássza a Mount Everestet. Nem ez az első próbálkozás a Föld legmagasabb - 8850 méter - pontjának oxigénpalack használata és teherhordók igénybevétele nélküli elérésére: Klein Dávid negyedszer próbálkozik, Várkonyi László hetedik alkalommal. Legutóbb tavaly kísérelték meghódítani, de 250 méterrel a csúcs előtt úgy döntöttek, nem folytatják az utat, mert nem biztonságos. (MTI)

Pokolgép robbant egy toborzóirodában, New Yorkban. Kisebb robbanás történt tegnap a New York-i Times Square térségében, de személyi sérülés nem történt, és az anyagi kár sem jelentős. A helyi NY1 televízióállomás szerint robbanószerkezet okozta a detonációt a (helyi idő szerint) hajnali órákban, közel az amerikai hadsereg egyik toborzóirodájához. Az épület egyik ablaka betört, bejárati ajtaja megrongálódott. Feltehetően nem terrorista, hanem egy vandál hajtotta végre a robbantást. (MTI)

Gyermekirodalmi fesztivál negyedszer. A Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat ma a Kossuth Klubban (Múzeum utca 7.) kezdődő háromnapos rendezvénye egyformán szól szakmabelieknek és laikus érdeklődőknek. Az immár negyedjére megszervezett Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár apropója: ritkán adódik alkalom arra, hogy a gyermekkönyv szerzői és illusztrátorai egymással találkozzanak. A nagy könyves rendezvények ideje alatt zajlanak ugyan gyermekirodalmi programok, de olyan rendezvény, ahol a gyermekkönyvírók és az illusztrátorok lennének a főszereplők, a fesztiválon kívül alig akad. (MTI)

Drága fertőtlenítés. Nem kell azonnal fizetniük a fertőtlenített Csongrád megyei településeknek, miután megszüntette a Csongrád Megyei Bíróság azt a pert, amelyet egy fertőtlenítést végző cég indított 11 önkormányzat ellen, hogy kifizettesse a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés költségeit. A BS Alfa Bt. 180 millió forintot akar behajtani. Ezt azonban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sokallta. Az indoklás szerint a megrendelő önkormányzatok a teljesítési kötelezettséget attól a feltételtől tették függővé, hogy a központi vis maior keretből annak díját a megrendelő önkormányzatok részére átutalják. Ez a feltétel csak részben teljesült, ezért a települések kötelezettsége és a fertőtlenítést végző cég díjkövetelése is csak az átutalt összeg erejéig vált esedékessé, amelyet a tíz helység teljesített is. A döntés nem jogerős, a cég fellebbezett. (MTI)

Hajkönyv. A napokban a könyvesboltok polcaira kerülő Frizura könyv több, mint egy divat- és hajviseleti tanácsadó. Pedig a szerző személye, miután "trendi mesterfodrászról" van szó, ezt sugallná. Ám Binder Géza többet akart. Haj-kultúrtörténeti érdekességekkel ragadja meg a figyelmet, hogy azután átvezessen a napi praktikumok világába: hajformázási és hajápolási fortélyokat ismertet. Mint fogalmaz: a szalonokban készített frizurák otthoni rekonstruálhatósága érdekében. (Népszabadság)

Három holttestre bukkantak tegnap a Csongrád megyei Makó egyik családi házában: a rendőrség emberölés miatt indított nyomozást. Értesülésünket, mely szerint egy harminc év körüli makói férfi szerelemféltésből gyilkolt meg egy férfit és egy nőt, majd önmagával is végzett, a rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Mivel a hivatalos nyilatkozat szerint orvos szakértő mellett fegyverszakértőt is bevontak a vizsgálatba, feltételezhetően a kettős emberölést, majd az öngyilkosságot a tettes egy lőfegyverrel követte el. (Népszabadság)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.