Tangóznak vagy táncoltatnak?

Nem tudni, lesz-e Magyarország-Argentína mérkőzés az idén, miután az MLSZ számára elfogadhatatlanok a dél-amerikaiak által eddig felajánlott új dátumok (május 28. vagy június 22.). Eredetileg június 4-én lett volna a barátságos meccs, de az argentinok azon a napon Mexikó csapatával találkoznak San Diegóban.

"Nyilvánvalóvá vált, hogy a New Line Events nevű, az MLSZ-től teljesen független cég által megrendezni tervezett találkozóra az eredeti időpontban nem kerül sor. Noha a mérkőzés előkészítésével kapcsolatos valamennyi teendő a szervezők felelőssége volt, az MLSZ-t a történtek miatt súlyos erkölcsi és anyagi kár érte annak következtében, hogy az argentin szövetség két mérkőzésre ígérkezett el egyazon napra" - áll a magyar szövetség közleményében.

Az argentin szövetség bocsánatkérő levelet küldött az MLSZ-nek, amely "őszintén sajnálja, hogy a szurkolókat megfosztották egy világszínvonalúnak ígérkező sportélménytől". A New Line Events Kft. viszont csütörtök este azt tudatta: vezetői jelenleg is Buenos Airesban tárgyalnak, és "a másik fél igyekszik mindent megtenni, hogy kompenzálja azt a kárt, amely a futballért rajongó magyar szurkolókat érte".

Az MLSZ mossa kezeit, de ne feledjük: a válogatott programjáért - miként azért is, hogy a nemzeti együttes meccseinek szervezését külső cég megkaphatja-e - a szövetség felel. Ám hovatovább az lenne furcsa, ha nem volna káosz... S afelől se legyen kétség: a Mexikót (és San Diegót) választó, kétkulacsos argentinok nem a New Line Eventset, hanem hazánk szövetségét és labdarúgását alázzák meg. A dél-amerikai magatartás elfogadhatatlan, ám sokat mond a magyar futball jelenlegi "tekintélyéről", hogy milyen partnerral lehet ilyesmit megtenni. Nem mellesleg: ha mégis létrejönne a mérkőzés, az MLSZ nyilván mindent elkövetne, hogy kivegye részét a "sikerből". Az utóbbit azért kell idézőjelbe tenni, mert - bárki bármilyen látszatot próbál kelteni - semmiféle diadalt nem jelent, ha hírverő találkozóra Magyarországra érkezik egy nagynevű válogatott. Ehhez adalékként: a hónapok óta világranglista-vezető argentin nemzeti együttes éppen másfél évtizede nem nyert egyetlen felnőtt tornát sem, és magyarországi vendégjátékai alkalmával 1976-ban 25 ezer, 2005-ben 20 ezer nézőt vonzott. Ennyivel pedig pláne nem lehetne "takarózni". Az épp olyan abszurd volna, mint a felvezetés: eddig beharangozták a semmit.

H. I.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.