Elszáll a turul

Megfúrták a széfeket

Megegyezett a szaktárca és a szocialista frakció egészségügyi munkacsoportja a kórházi széfek szabályozásáról - tájékoztatta lapunkat Schvarcz Tibor képviselő. A politikus azt mondta: a megállapodás szerint nem kell minden ágy mellé széfet szereltetni, de az osztályon vagy a kórteremben biztosítani kell a személyes értékek őrzését. Hozzátette: a széfekről szóló rendelkezés nem szolgáltathat alapot a működési engedély, illetve a finanszírozás visszavonására. (D. A. N.)

Elszáll a turul

Le kell bontani a XII. kerületben 2005-ben építési engedély nélkül emelt turulszobrot, erre az ítélet kézhezvételétől számítva 30 napja van a jogsértően eljárt önkormányzatnak - döntött tegnap jogerősen a Fővárosi Bíróság (FB). A közigazgatási ítélet egyúttal kimondta, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal korábbi bontási határozata törvényes volt. (K. A. I.)

AB-vizsgálat

Az alaptörvényt sértőnek tartja az egészségpénztárakról hozott törvényt a Magyar Demokrata Fórum, ezért az Alkotmánybírósághoz fordul. Csáky András képviselő szerint sérti a jogbiztonság elvét, hogy a jogszabály tényleges tartalma nem ismert. Aggályos, hogy sérül az egyén orvos- és intézményválasztási joga is azzal, hogy a pénztár dönthet arról, hol, melyik orvos szolgáltatását veheti igénybe a beteg. Azért csak most fordultak az Alkotmánybírósághoz, mert megalapozott beadványt akartak készíteni, amely mostanra készült el. (MTI)

Elkelt a nagyatádi kórház

Nagyatád önkormányzata tegnap rendkívüli testületi ülésen döntött arról, hogy a kórház a működtetésére kiírt nyilvános pályázata győztese a Medical Investment. (A másik pályázó a HospInvest Zrt. volt.) Ormai István polgármester elmondta: a céggel történő szerződéskötés határideje április 10., ezt követően veheti át a pályázat nyertese az 1,7 milliárd forintos költségvetésű, 428 ágylétszámmal működő és 421 millió forintos adósságot felhalmozó kórházat. (Tudósítónktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.