Szavazás és ünnep - rendbontás nélkül?

- Néhány tucatnyi balhékereső bizonyosan akad, aki azt figyeli majd, hátha történik valami március
15-én, ahol lehet verekedni. Szervezett rendbontási kísérletre utaló adatokkal azonban egyelőre a titkosszolgálatok sem rendelkeznek - jelentette ki újságírók előtt tegnap a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter. Szilvásy György hangsúlyozta: nincsenek jelek arra, hogy bárki utcai összecsapásokra készülne, vagy - akár csak a korábbiakhoz hasonló primitív eszközökkel - fegyverkezne.

A népszavazás kapcsán sem számít atrocitásokra a miniszter, bár vasárnap, az urnazárás után lesznek bejelentett demonstrációk, és nem zárhatók ki a spontán reakciók. Szilvásy szerint az viszont kérdéses, hogy a referendumot miként értékelik a kezdeményezők. A miniszter úgy véli, Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a magyarországi puccsról is szóló beszédét bizonyos körökben akár harcba hívó üzenetként is értelmezhetik, és majd várják, hogy lesz-e folytatása. Szilvásy mindazonáltal bízik benne, hogy a szélsőségek politikai támogatás nélkül maradnak, s akkor a zavargások is elmaradnak.

Referendumháttér A március 9-i népszavazás informatikai rendszerét mutatták be tegnap az Országos Választási Bizottság (OVB) és az Országos Választási Iroda vezetői az OVB székházában

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.