Ez hogy lehet? - Frissen ácsolt tetőt tépett le a vihar Csabán

"Egyelőre a Tessedik Sámuel Főiskola békéscsabai kollégium igazgatója is értetlenül áll a szombati szélvihar okozta kár előtt. A vihar valósággal letépte az egyik épületszárny teljes tetőzetét" - írja a Békés megyei Hír6 portál. - "Amennyire rekonstruálni lehet a történteket, szombaton 16.45 körül érhette az a nagy széllökés a Tessedik Sámuel Főiskola békéscsabai kollégiumát, ami az egyik épületszárnyról valósággal leszakított a tetőzetet. A legfontosabb, hogy emberéletben nem esett kár, sőt nem sérült meg senki - mondta el Hír6.hu-nak Jármi Tibor, a kollégium igazgatója."

Szerencse a szerencsétlenségben - Öregdiákok találkozója zajlott az épületben, de senkinek nem görbült haja szála - Az épületek között álló fa segített - Részletek a Hír6-on>>>>>>

Békésben Dévaványa szenvedte a legtöbbet
Több százan dolgoznak a vihar okozta károk helyreállításán a Békés megyei Dévaványán, ahol több mint kétszáz épület megrongálódott - közölte a polgármester vasárnap délelőtt az MTI-vel. Pap Tibor elmondta, a vihar mintegy 100 méter szélességű sávban rongálta meg az épületeket, és megközelítőleg 220 ingatlanban keletkezett kár. Súlyosabban 14-15 ingatlan sérült meg, a benne lakók többsége rokonoknál töltötte az éjszakát, egy családot, két felnőttet és három gyermeket az önkormányzat szolgálati ingatlanában helyzetek el éjszakára. A súlyosabban sérült épületek egy részénél a szél levitte a teljes tetőszerkezetet, néhol kidőlt a tűzfal, megsérült a kémény, vagy a födémszerkezet. A helyreállítási munkálatokban segítenek az érintett családok rokonai, az önkormányzati hivatal munkatársai, a helyi építőipari vállalkozások, valamit a katasztrófavédelem szakemberei. A településen a rendőrség megerősített szolgálatot lát el. A délelőtt folyamán az önkormányzat négy bizottsága járja a település utcáit, és azt vizsgálják az építési hatóság szakemberei, hogy vannak-e életveszélyesen megsérült épületek. Pap Tibor számításai szerint legalább 4-5 olyan ház sérült meg a viharban, amelyeknek a helyreállítása milliós nagyságrendű összegbe kerülhet. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.