Ahol élünk - három fotográfus

Március 4-én fotókiállítás nyílik Balogh Zoltán, Jekkel Csaba és Várai Mihály alkotásaiból az Ibis Hotelben. A kiállítást Farkas László, az AFIAP 2003. év fotósa nyitja meg.

Balogh Zoltán: "Lehet, hogy észre sem vesszük ezeket az életképeket, pillanatokat, amelyek ott vannak a hétköznapjainkban. Én azonban ezeket keresem, ezt szeretném megmutatni a fotóimon. E mellett megmaradt bennem a vidék, az érintetlen természet szeretete is. Tudatosan keresem Magyarország egyedülálló természeti szépségeit, jelenségeit. Korán kelek, későn fekszem, hogy ezeket a pillanatokat tökéletesen meg tudjam örökíteni."

Jekkel Csaba: "Gyerekkorom óta érdekel a fényképezés, komolyabban azonban csak 4-5 éve foglalkozom vele. Akkor vettem meg első fényképezőgépemet, és azóta nincs megállás. Magával ragadott a folyamat, hogy egy érzést, egy hangulatot egyetlen pillanatba sűrítve örökítsek meg. Sokszor nem sikerül, máskor igen. Olyankor boldoggá tesz a tudat, hogy valamit alkottam. Úgy érzem, ilyenkor közelebb kerülök a témához is, jobban megismerem igazi arcát, valós természetét."
Várai Mihály: "A fényképezés számomra meditáció, amikor fényképezek, kizökkenek térből és időből, csak a téma a fontos: legyen az város, táj, ember vagy műtermi fotózás, egyszóval ahol élünk. Keresem, hogyan tudom úgy megragadni a témát, hogy aki ránéz a képeimre, ne „csak” egy fényképet lásson, hanem gondolatot is. Ha ez sikerül, akkor kerülök igazán egyensúlyba, a meditációm akkor teljes."

Megnyitó időpontja: 2008. március 4. (kedd) 18.00

Megtekinthető: 2008. március 30-ig.

Helyszín: Ibis Hotel hallja (1134, Budapest, Dózsa György út 65.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.