Öngyilkos merényletben ketten meghaltak Srí Lankán

Öngyilkos robbantás történt péntek hajnalban Srí Lanka fővárosa, Colombo kikötőjénél egy épületben, legkevesebb ketten meghaltak, és heten megsebesültek.

A robbanás egy rendőrségi razzia alkalmával következett be Modhara negyedben, a kikötőhöz közel. A rendőrök terrorista merényletekre készülő tamil lázadók és robbanóanyagok után kutattak abban az épületben, ahol a detonáció történt. A hadsereg azt közölte, hogy feltételezhetően egy vagy két lázadó robbantott fel egy pokolgépet, attól félve, hogy bekerítik őket. Kórházi források közlése szerint a hét sebesült között három rendőr és négy polgári személy van, egyikük súlyos állapotban.

A Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) lázadó szervezet, mely fegyveres harcot folytat egy önálló államért a sziget északi részében, egyelőre nem nyilatkozott a robbantásról.

A tamil tigrisek az elmúlt hónapokban számos öngyilkos merényletet hajtottak végre Colombóban és környékén. A Srí Lanka-i polgárháborúban 1983 óta becslések szerint 70 ezren vesztették életüket. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.