Összművészeti farsang

A budapesti Gödör Klub öt művészeti egyetem közös farsangjának ad otthont ma, egy kivételes napon: február 29-én. A KarnevART ötletgazdája a szintén összművészeti "ARTÉRIA" egyesület, amely a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Szín- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzatainak összeolvadásából jött létre azzal a céllal, hogy az öt különböző művészeti ágat oktató felsőoktatási intézmény hallgatói között kapcsolatot teremtsen.

Ebből most egy nagy közös és nyilvános karnevál lesz. Az egyesület szerint optimális esetben ennek az lesz a vége, hogy a fiatal művészek élnek a lehetőséggel, ihletet merítenek egymás műveiből, és később közös alkotásokat hoznak létre. A KarnevART már önmagában is ennek a kollaborációnak a sikerét ígéri.

Novák Péter, az est házigazdája nyitja meg a képzőművész-hallgatók, illetve az estét szervező Vam Art projekt alkotóinak kiállítását, és egyúttal a rendezvényt is este hatkor.

Nem kell tárlóról tárlóra vándorolni, egy helyben állva is végig lehet nézni a kiállítást, ugyanis kivetítőre kerül minden produkció. A bemutató hangulatát klasszikus, flamenco-, moderntánc- és néptáncművészek emelik, a Made in Brass Quintett fúvósai tüzesítik. Ezt moldvai csángó táncház és filmvetítések követik. Éjjel tizenegytől rendhagyó divatbemutató kezdődik. A Barokksokk táncperformance a Dance Art táncosainak műsora a Moholy-Nagy egyetem hallgatóinak ruhakölteményeiben, élő barokk zenére, ami végül elektronikus dübörgésbe fordul. És innen nincs megállás: a Neo, a Mantra Porno, a Barcsay Jenő Emlékzenekar, a Freaky Beats + Döme, DJ Dominique és az Oláh Dezső Jr. Trió zenél hajnalig az összművésznek és mindenkinek, aki odamegy.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.