Dokufilmek - kocsiszínben

Európa legizgalmasabb dokumentum- és antropológiai filmjeiből válogat a március 4-től 9-ig tartó budapesti Dialektus Fesztivál a Ráday utcában. A rendezvény - amely a vetítéseken kívül konferenciát, vitákat, kiállításokat, koncerteket is magában foglal - 17 európai országból, köztük Magyarországról 50 filmet mutat be, versenyben.

A filmek különböző világok izgalmas, olykor szélsőséges élethelyzeteit tükrözik. Egyebek között láthatunk egy nőhiánnyal küzdő görög falut, amelynek öreglegényei Oroszországba mennek asszonyt szerezni; londoni házfoglalókat; "nemzeti" rockos kultuszzenekart; kiábrándult mudzsahedin katonát; második gyereküket váró szellemi fogyatékos párt.

A fesztiválon díjat osztanak a legjobb európai és magyar dokumentumfilmnek, valamint a legjobb európai antropológiai és diákfilmnek.

Ez lesz a nyitórendezvénye Budapest új különleges mozijának, a Ráday utcai DocuArt Kocsiszínnek. (A névválasztás nem véletlen: az intézményt a Károlyi-Almássy-palota egykori kocsiszínjében alakították ki.) Az 50 férőhelyes, dokumentumfilm-moziban rendszeresen lesznek vetítések.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.