NHL: hétszázmillió forintért Prágában

Már napok óta biztosra vették és sörrel ünnepelték a cseh kisvendéglők, a nevezetes hospudkyk törzsvendégei azt a szenzációs hírt, amelyet hivatalosan csak tegnap erősítettek meg: az észak-amerikai jégkoronliga (NHL) legközelebbi évadnyitó mérkőzéseit Prágában és Stockholmban játsszák (október 4., illetve 5.). A cseh fővárosban a Jaroslav Jagr vezette New York Rangers találkozik a Tampa Bay Lighting csapatával, amelynek egyik sztárja Václav Prospal.

 

- Az volt a célunk, hogy két olyan együttest hozzunk Prágába, amelyben sok cseh játékos szerepel. Ha minden öszszejön, akkor összesen nyolc hazai kedvencet láthatnak majd a Sazka Arénában - nyilatkozta a cseh kereskedelmi tévék egyikében Gary Bettman, a tengerentúli profiliga főmenedzsere, aki elárulta továbbá, hogy a hokisok mellett mazsorettek is jégre lépnek.

A különleges esemény szervezője a Ceská sportovní elnevezésű részvénytársaság, amely évek óta rendezi az atlétikai Grand Prix csehországi versenyét, másfél éve pedig a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét hozta Prágába. A cég az NHL-sztárok világkörüli bemutató mérkőzéseinek (NHL Worldtour) megszervezésével melegített be. Ez a magántársaság egyébként a Cseh Olimpiai Bizottság marketingpartnere és a szponzorok felhajtója.

- Ha hiszi, ha nem, az anyagiakban aránylag gyorsan megegyeztünk. Már csak a mérkőzések időpontjának megválasztása maradt hátra. Akkor kell kezdeni, amikor Csehországban még nincs túl késő, a tengerentúlon meg nincs túl korán - közölte érdeklődésünkre Karel Tejkal, a rendezők szóvivője. Elárulta azt is, hogy összesen 70 millió (700 millió forint) cseh koronát fizetnek az NHL tulajdonosainak, a jegyárak pedig 600 és 6000 korona között mozognak majd. Harsány mosoly fogadta azt a kérdésemet, vajon elkelnek-e a belépők? - Bármibe fogadok, hogy már az árusítás napján elfogy minden tikett! - hangzott a magabiztos válasz.

Érdekes módon csak a cseh kisvendéglők tulajdonosai nem örülnek a mai bejelentésnek.

- Nálunk és sok kocsmában ősztől késő tavaszig hetente legalább háromszor késő éjjel és kora hajnalban is telt ház van, mert a cseh kereskedelmi tévécsatornák élőben közvetítik a tengerentúli hokimecscseket, amelyeket a legvérmesebb szurkolók itt izgulnak végig. Október elején biztosan nem így lesz, mert mindenki közelről, élőben akar tapsolni a cseh csillagoknak - közölte érdeklődésünkre Petr Simák, az Óváros térhez közeli Ördögmalom tulajdonosa. - Ne izguljon, főnök! A meccs után úgyis ide jövünk ünnepelni, hiszen mindenképpen a csehek nyernek - torkollták le őt a törzsvendégek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.