Feljelentik a Hír tévét

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek - mondta Veres János pénzügyminiszter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában annak kapcsán, hogy felmerült: ottani cigány önkormányzati  képviselőket kerestek meg telefonon, hogy pénzért tartsák otthon a népszavazástól a helyi romákat, illetve buzdítsák őket "nem"  szavazatra.

Veres János, a térség országgyűlési képviselőjének elmondása szerint kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében telefonáltak valakik a népszavazást befolyásolandó, ami miatt a rendőrségen feljelentést tettek. Ezután a Hír TV munkatársai elismerték egyik műsorukban, hogy ők telefonáltak Tóth Viktor nevében.

Két beszélgetés is elhangzott, az egyikben Tóth Viktor, a másikban pedig egy roma kisebbségi képviselő nevében telefonáltak a Hír TV riporterei, akik megvesztegetési szándékkal keresték meg a nyírségi roma vezetőket - mondta Veres János, hozzátéve, az is kiderült, hogy a nyírbogáti, fideszes kötődésű Tejfel László volt a hang gazdája, amit vasárnap a Hír TV-ben elismertek.

"Furcsa az, hogy Magyarországon egy magát Hír Televíziónak nevező fideszes intézmény megengedheti magának, hogy másnak a nevében kiadva magát telefonálgat. Nyugodtan mondhatom, hogy  bűncselekménygyanús szövegeket mondanak, rögzítenek és adnak le. (...) Magyarországon van már arra nézve bírósági döntés egy másik televízió esetén, hogy amikor bűncselekményre próbált a televízió munkatársa rábírni, akkor ezt jogtalannak, büntetendőnek ítélte meg a magyar bíróság" - jegyezte meg Veres János.

Ezen a héten a Hír tévések ellen megteszik a feljelentést, "mert másnak a nevével visszaélve csináltak műsort, mindegyik érintett  engedélye nélkül közölték, amit közöltek, magukat másnak kiadva próbáltak úgymond sajtóinterjúkat készíteni" - mondta a térség országgyűlési képviselője.

Az MTI-t péntek este Veres János pénzügyminiszter országgyűlési  képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor tájékoztatta arról,  hogy a nevében egy magántelefonszámról keresték meg a Nyírbátor  környéki kisebbségi önkormányzati képviselőket, s olyan kérdéseket  tettek fel nekik, amelyek "nem" voksok vásárlási szándékát   sejttették. Amikor tudomást szerzett erről, azonnal bejelentést tett  a rendőrségen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton  délelőtt jelentette be, hogy nyomozást rendelt el a népszavazás  rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával, ismeretlen  tettes ellen.
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vasárnapi közlése szerint  manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy  jól megtervezett akciónak tartanak. A Lungo Drom elnöke, Farkas  Flórián (Fidesz) országgyűlési képviselő ezzel szemben úgy látja,  lelepleződött a választás befolyásolása, ami példátlan a  rendszerváltás óta.

Az MSZP szerint, ami történt, az a Fidesz gyűlöletkampányának és politikai bosszúhadjáratának része, a legnagyobb ellenzéki párt viszont az ügyészségtől, a pénzügyminisztertől és annak kampányfőnökétől vár választ a történtekre.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.