Navracsics: a szigorú költségvetési politika lehet a kitörés egyik alapja

A szigorú és fegyelmezett költségvetési politika lehet a kitörés egyik  alapja, ez teremtheti meg a feltételeket a gazdaság növekedéséhez -  jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz országgyűlési frakciójának  vezetője csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

"A gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, a kis- és közepes vállalkozások azok, amelyek kivezethetnek minket a  válságból" - mondta a politikus egy lakossági fórum előtt tartott  sajtótájékoztatón.
A frakcióvezető szerint felelős kormányzati politikával olyan  országot kell teremteni, ahol nemcsak otthon érezhetik magukat az  emberek, hanem ha lépésről-lépésre is, de gyarapodhatnak.

Úgy fogalmazott: "Minden kormány csak annyira sikeres, amennyire  polgárai sikeresek. Ha a magyar társadalom, a magyar emberek  sikeressé válnak, akkor sikeres lesz a kormányzás is, és sikeresek  lesznek a politikusok is".

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke  kifejtette, az elmúlt években Magyarország tekintélye a nemzetközi  színtéren látványosan megrendült. "Ennek nem elhanyagolható eleme  az, hogy a kifejezetten pártpolitikai és gazdasági csoportérdekek  kezdték maguk alá temetni a magyar nemzeti érdekképviseletet" -  tette hozzá.

Mint hangsúlyozta, a hazai külpolitikának egyszerre kellene a  magyar állam és a magyar nemzet érdekeit képviselnie. Ez az  egyensúly megbomlott, helyreállítása rendkívül komoly feladat lesz -  mutatott rá.
A kormány jelenleg semmilyen térségpolitikát nem folytat, nem  foglalkozik a délszláv helyzettel, és nem lehetett tudni és most is  csak sejteni lehet a magyar álláspontot Koszovó ügyében - mondta Németh Zsolt.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.