Felügyeleti nem M. Rahimkulov 10 százalék fölötti OTP részesedésére

A pénzügyi felügyelet nem engedélyezte Megdet Rahimkulov cégének, a Firthlion Ltd.-nek, hogy 10 százalékot meghaladó részesedést szerezzen az OTP Bankban. 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján kedden megjelent határozat kötelezi a kérelmezőket, hogy 30 napon belül adják el OTP-részesedésükből a 10 százalékot meghaladó részt, továbbá megtiltja, hogy gyakorolják a 10 százalék feletti tulajdonrészhez fűződő szavazati jogukat. A határozat keltezése január 31. A Rahimkulov-család és érdekeltségeinek OTP-részesedése tavaly decemberben került 10 százalék fölé, vélhetően nem szándékosan, hanem az OTP sajátrészvény állományának növekedése miatt. A saját részvények szavazatra nem jogosítanak. 

Korábbi tájékoztatás szerint Megdet Rahimkulov és családja valamint az érdekeltségükbe tartozó cégek együttes befolyása az OTP-ben 10,057 százalék (27.336.549 darab részvény) a bank saját részvényekre vonatkozó december 29-i adatai alapján. Az OTP saját részvényeinek darabszáma december 29-én 8.179.328 darab részvény volt. A legutóbbi közlés szerint a bank 7.245.768 darab saját részvénnyel rendelkezik, míg a csoporttagoknál lévő részvények darabszáma a 2008. január 30-i állapot szerint 2.098.560 darab.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.