Superman, a zsákolóbajnok

"Laissez Les Bon Temps Roulez!" (Kezdődjenek a jó idők!) - játszotta a dixielandzenekar, és New Orleansban már ekkor tudni lehetett, hogy nagy muri van készülőben.

Az NBA szupersztárjai már pénteken megszállták a várost: játszótereket építettek, falakat festettek és feléjük nyújtott kezeket szorítottak meg a Katrina-hurrikán által romba döntött háztömbökben. A multimilliomos kosárlabdázók egy napra egyszerű melósokként segítették a természeti katasztrófa után két és fél évvel még mindig rogyadozó várost. A dzsessz szülőhelye azonban arról híres, hogy még a temetéseken is vidám zene szól, így hurrikán ide, lassú újjáépítés oda, a vasárnapi All Star-gálából is óriási hepajt csaptak.

A sportcsarnokban, ahol 2005-ben tízezrek várták hiába a mentőalakulatokat, már a meccs előtt tombolásig fokozódott a hangulat. Talán ezért - no meg a védekezés hiánya miatt - tudott a Kelet az első öt percben hétszer zsákolni. (A szombati zsákolóbajnokságot egyébként a Superman-jelmezbe öltözött Dwight Howard nyerte, de a hétvége legnagyobb alakítása nem az övé volt. Erről majd a végén még lesz szó.) A tavalyi gálát a Nyugat illetlenül nagy, 21 pontos különbséggel nyerte, így a keleti válogatott most bosszúra szomjasan játszott. Mellette szólt az is, hogy a nyugatiak messze legveszélyesebb embere, a tavalyi mérkőzés legjobbjának választott Kobe Bryant kisujjtöréssel bajlódik, így csak három percet töltött a pályán. A döntő faktor azonban a 28 pontot szerző irányító, Roy Allen és a 27 pontig jutó LeBron James ellenállhatatlan játéka volt.

A Kelet az elején elhúzott, de a vége előtt az Amare Stoudemire, Brandon Roy, Carmelo Anthony triumvirátus által dirigált Nyugat visszaelőzött. Ekkor jött Allen, és gyorsan dobott három triplát, majd a legvégén még - szériában - három büntetőt is bevágott. A hajrá, a meccs és a hétvége legnagyobb jelenete azonban James nevéhez fűződik: saját térfeléről indulva, egyszerre több két méternél magasabb ember fölött átrepülve hatalmasat zsákolt. - Ketten fogták, de ez is kevés volt - panaszkodott a meccs után a New Orleans-i Chris Paul. - Mint általában - tehetnénk hozzá.

A gálát a Kelet 134:128-ra nyerte, a legjobb játékosnak - 2006 után másodszor - LeBron Jamest választották. És még csak 23 éves. Mi lesz ebből a gyerekből, ha beérik?

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.