Gusztos: ha a csalás bebizonyosodik, tisztújítás lesz

Ha bebizonyosodik, hogy szervezett választási csalás történt a Szabad Demokraták Szövetségének tavalyi elnökválasztásán, új tisztújító küldöttgyűlést fognak összehívni - mondta Gusztos Péter ügyvivő.

"Az SZDSZ új tisztújító küldöttgyűlést fog összehívni, akkor, ha a vizsgálat eredményeiből a párt vezető testületei arra a megállapításra jutnak, hogy szervezett választási csalás történt" - mondta a liberális politikus sajtótájékoztatóján.

Gusztos Péter közölte, a független vizsgálatot Jüttner Csaba, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke folytatja le, a folyamatot az SZDSZ országos tanácsa és ügyvivői testülete, s a két leginkább érintett politikus - a két egykori elnökjelölt - Fodor Gábor és Kóka János is felügyelheti.

Az SZDSZ küldöttgyűlésein a regisztrációt mindig az adott megye szervezője és az ő segítői végzik, ezért ezen a szinten kell elkezdeni a vizsgálatot. A folyamat elindult és harminc napon belül befejeződik - tudatta a politikus.

A lehető legszigorúbb következményei lesznek annak, ha ez a vizsgálat beigazolja a gyanút. "Ha a Borsod megyei küldöttek közül bárki választási csalással próbálkozott a tisztújító küldöttgyűlésen, őt az SZDSZ soraiból ki fogjuk zárni" - mondta Gusztos Péter.

Nem tűrheti el az SZDSZ, hogy "pitiáner csalók, tömeges beléptetők vagy éppen kávéfőző-tolvajok lejárassák". Sajnos minden párt környékén megjelennek olyanok, akik a zavarosban akarnak halászni. Az SZDSZ-nek is az a dolga, hogy ha soraiban feltűntek ilyen emberek, akkor megtisztítsa tőlük a szervezetet - fogalmazott az ügyvivő.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.