McCartney-ék nem egyeznek

A jövő héten folytatódik Sir Paul McCartney és neje, Heather Mills válópere, miután a hétfőn kezdődött, eredetileg ötnaposra tervezett eljárás péntek estig nem hozott eredményt.

A feszült figyelemmel kísért per zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával folyik a londoni felsőbíróságon. A sajtó csak találgatásokra van utalva, mert a bíró olyan komolyan veszi a tárgyalás zárt jellegét, hogy a héten mindkét félnek - büntetés terhe mellett - kiszivárogtatási tilalmat is elrendelt. Sem a 65 éves ex-Beatle, sem negyedszázaddal ifjabb neje valóban nem is szól egy szót sem a bírósági tárgyalási napok után.

Hacsak nem lesz fellebbviteli eljárás - amely az angol-walesi polgári jog alapján minden esetben nyilvános -, a majdani válóperes egyezség részletei jó eséllyel soha nem derülnek ki. Hivatalosan azt sem lehet tudni, hogy Heather pontosan mennyit követel férje 825 millió fontra (csaknem 300 milliárd forintra) becsült vagyonából; a forgalomban lévő találgatásokban 70-től 100 millió fontig terjedő összegek szerepelnek.

Sir Paul eredeti ajánlata - úgy tudni - 10 millió fontról szólt. Egy fültanú a legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun minapi beszámolója szerint mindazonáltal hallani vélte, amint McCartney, a bíróságról távozóban, odavetette 500 fontos (180 ezer forintos) óradíjért dolgozó ügyvédjének, Fiona Shackletonnak, hogy ajánljon fel akár 30 milliót is Heathernek, csak szabadítsa már meg tőle.

A Sir Paul által felbérelt sztárügyvéd nem véletlenül szab ilyen magas óradíjat: ő képviselte Károly brit trónörököst is a néhai Diana hercegnővel 1996-ban vívott válási csatában, utána még kilenc évig dolgozott a hercegnek, most pedig Károly és Diana két fiának, Vilmos és Harry hercegeknek a személyi jogi képviselője.

Bármekkora összeggel távozik is Heather Mills-McCartney a 2002-ben kötött, 47 hónap után zajos botrányok közepette összeomlott házasságból, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet eddigi legdrágább válása.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.