További öt napig felfüggesztették a sztrájkot

További öt napig felfüggesztette a sztrájkot péntektől a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), addig közvetítő bevonásával összevont tárgyalásokon keresik a megegyezés lehetőségét a munkáltatóval - közölte a szakszervezet csütörtökön.

 

Az összevont tárgyalás azt jelenti, hogy egyszerre egyeztetnek a MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., a MÁV-Gépészet Zrt. képviselőivel.

A MÁV és a szakszervezet közösen Herczog Lászlót a független intézmény, a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat egyik közvetítőjét kérte fel csütörtökön a közvetítésre, a közvetítő, aki a Szociális és Munkaügyi minisztérium szakállamtitkára elfogadta a felkérést. A szolgálatnak jelenleg 49 közvetítője van, akik a munkáltató és a szakszervezet közös felkérésére pártatlanul keresik a vita rendezésének lehetőségét.

A tervek szerint a közvetítő bevonásával pénteken 9 órakor folytatódik az összevont tárgyalás.

A VDSZSZ követelése a csütörtöki tárgyaláson is az volt, hogy 35 ezer vasutas dolgozó kapjon személyenként nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést akarnak elérni a már felajánlott 6,9 százalékon kívül a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozóinak, így a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., illetve a MÁV Gépészet Zrt. 14 ezer munkavállalójának.

A MÁV képviselői az eddigi tárgyalásokon nem tartották teljesíthetőnek a követeléseket.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.