Elfogtak három terroristagyanús személyt Spanyolországban

A spanyol rendőrség őrizetbe vett csütörtökön Baszkföldön három embert, akit azzal gyanúsít, hogy egy iszlamista terrorista sejthez tartoznak - jelentette a Cadena Ser rádióadó.

Az őrizetbe vétel Baszkföld székhelyén, Vitoriában történt. A hatóságok gyanúja szerint az illetők pénzt gyűjtöttek iszlám szélsőségesek "szent háborújának" támogatására - tette hozzá a rádió.

A hatóságok tájékoztatása szerint lefoglaltak tőlük olyan számítógépes fájlokat, amelyekben az iszlám szent háborúban való részvételre buzdítják az embereket. A gyanú szerint terjesztik is az iszlamista propagandaanyagokat. A rendőrség decemberben szerzett tudomást a három személy tevékenységéről, és nyomozás indult az ügyben.

A spanyol hatóságok januárban őrizetbe vettek 15 olyan szélsőséges, iszlamista kapcsolatokkal gyanúsított személyt, aki merénylet elkövetésére készült az ország északkeleti részében fekvő Barcelonában.

Spanyolországban 2004. március 11-én történt Európa legsúlyosabb iszlamista terrortámadása. A madridi Atocha vasúti pályaudvaron egy időben felrobbantottak több pokolgépet, aminek következtében 191 ember meghalt, 1800 megsebesült. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.