Ismételt futam lesz a lovi privatizációjára

Egyelőre nem lesz új gazdája a honi lóverseny- és fogadásszervezésnek - tudta meg a Népszabadság. Értesüléseink szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) tegnapi ülésén eredménytelennek nyilvánították a Nemzeti Lóverseny Kft., a Magyar Lóversenyfogadás Szervező Kft., valamint a lóverseny- és bukmékeri fogadásszervezés koncessziós jogára érkezett egyetlen ajánlatot. Lapunknak nyilatkozva Vajtó Lajos, az Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: bízik egy új, gyors pályázatban, így abban is, hogy rövid időn belül rendeződik a hazai lóversenysport helyzete.

Ahogy korábban megírtuk, az utóbbi napokban már ez, a privatizációs futam visszalövése volt a legvalószínűbb forgatókönyv. Információink szerint a döntés hátterében az húzódik, hogy egészen új alapokon szeretnének egy új pályázatot kiírni, amellyel az árat is magasabbra srófolnák. Úgy tudjuk: most az egyetlen pályázatot Winkler Márton, az elmúlt év legsikeresebb ügetőistállójának, valamint az alagi téli edzőpályának a tulajdonosa által vezetett - magyar üzletemberekből álló - "konzorcium" adta be.

A döntés után tovább folytatódik a lovi már amúgy sem rövid privatizációs története. A kormányzat három éve foglalkozik a magánosítással, ám így vagy úgy a honi lóversenypálya körüli "futam" még az egyenesbe is nehezen fordult be. Legutóbb például a szerencsejáték-szervezési monopólium fenntartása miatt Magyarország ellen indított európai uniós eljárás hátráltatta. Az elmúlt nyár végére azonban csak elkészült a privatizációs koncepció, és elindult az eljárás, ami tegnap sikertelennek bizonyult. Jöhet az újabb futam.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.