BKV: titkos vizsgálat

Titkosították a BKV felügyelőbizottságának a használtbusz- tenderrel kapcsolatban született döntéseit, egészen addig, amíg a pályázat az eredményhirdetéssel le nem zárul. Ennek ellenére lapunk megtudta, hogy a grémium tegnap három határozatot hozott az ügyben: közbeszerzési vizsgálatot kérnek, jogi szempontból is átvilágíttatják a kiíró és a pályázó közötti esetleges összeférhetetlenséget, s végül górcső alá veszik azt is, a tenderrel, s annak körülményeivel kapcsolatban korrekt, pontos és tényszerű volt-e a BKV tájékoztatása.

Mint arról beszámoltunk, a BKV 80 használt busz vásárlására írt ki pályázatot, amelyre végül csak egy cég, az Alfa Busz Kft. adott be ajánlatot. Genfben leselejtezett, 6-7 éves csuklósokat ajánlottak, darabonként nyolcmillió forintért. Az eredményhirdetés előtt azonban kiderült, a BKV vezérigazgatója, Antal Attila fia a beszállító cégnél dolgozott, az Alfa Busz alvállalkozója volt. A BKV-nál állítják, hogy ez az üzleti kapcsolat tavaly év végén megszűnt, s amíg fennállt, addig viszont a BKV-nak nem volt hivatalos kapcsolata az Alfa Busszal.

A hír városházi körökben is egyre nagyobb indulatokat gerjesztett, a főpolgármester is vizsgálatot kért, s pontos információt követelt az esetleges családi "mutyizásról". Eközben politikai támadásokra hivatkozva a pályázó visszavonta ajánlatát, a BKV nem tehetett mást, elfogadta. A visszalépésnek anyagi és gazdasági következménye sincs, a hivatalos eredményhirdetésre azonban még várni kell.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.