Lucas animációs Star Wars-mozifilmet készít

George Lucas Star Wars-legendája újabb állomásához érkezett: az ősszel induló animációs tévésorozatot megelőzve, augusztusban a mozivásznon debütál a Star Wars: The Clone Wars című animációs film.

"Úgy éreztem, sokkal több történet maradt még a tarsolyomban. Alig vártam, hogy néhányat elmondhassak animációs formában" - nyilatkozta George Lucas, a kultuszfilmmé vált csillageposz atyja.

A The Clone Wars (A klón háború) cselekménye A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja című Star Wars játékfilmepizódok között helyezhető el. A sztoriban az ismert szereplőkön, így Anakin Skywalkeren, Obi-Wan Kenobin vagy Amidala hercegnőn kívül új karakterek is megjelennek - adta hírül a BBC hírszolgálatának szerdai jelentése.

A számítógépes animációval készült televíziós széria darabjai félórásak lesznek. Az ősztől vetített sorozat a 2003 és 2005 között a televízióban sugárzott és az interneten is hozzáférhetővé tett, 25 részt megélt párperces rajzfilm továbbgondolásának nyomán született.

Az új produkció mögött Lucas filmvállalatán, a LucasFilmen kívül a Warner Bros stúdió és a Turner Broadcasting áll, utóbbi forgalmazza majd a rajzfilmsorozatot a TNT és a Cartoon Network tévécsatornán.

A filmvászonra készült változat bemutatóját augusztus 15-re tűzték ki Amerikában." Azonnal megéreztük, hogy ez egy fantasztikus mozis esemény lesz" - lelkesedett a Warner egyik illetékese.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.