Kordont bontott a rendőrség a Kossuth téren

A rendőrség szerdára virradóra elbontotta a Parlament körüli kordon egy részét -  közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője az MTI-vel. Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka keddi döntését a rendőrség honlapján tette közzé.


A tájékoztatás szerint a területlezárást az Országházhoz vezető  északi behajtónál a Széchenyi rakpart és a Kossuth tér sarkától a  sorompóig a járda vonalában, valamint az '56-os emlékhelytől a lánckordon mentén a továbbiakban is fenntartják. Ez azt jelenti,  hogy a fémkordon a Parlamenthez közelebb került, és így a Kossuth  téri füves területek szabaddá váltak.

A dandártábornok azt állapította meg, hogy a lezárás fenntartása már csak az említett területen indokolható.
Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány kedden  elképzelhetőnek mondta, hogy hamarosan eredeti helyére állítják vissza a Parlament előtti kordont.

Megjegyezte: a Parlament biztonsága érdekében hozott intézkedést  a kordon kitolásáról öt naponta felül kell vizsgálni, és ha 15 napot  meghaladó az intézkedés időtartama, akkor az országos rendőrfőkapitány jogosult a kérdésben dönteni.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.