Draskovicsé az igazságügy

Ma bejelenti a miniszterelnök a kabinetet érintő változásokat - értesült a Népszabadság. Információink szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.

Forrásaink a MeH strukturális változásaira hívják fel a figyelmet, hiszen Draskovics előbb a reformbizottság élén állt államtitkári rangban, majd annak megszűnése után tárca nélküli miniszterként az igazgatási koordinációért felelt. Az apparátus sok párhuzamos munkát végzett, s bár a hatásköröket papíron megosztotta egymás között Draskovics és Kiss Péter, az "átfedések" gyakoriak voltak.

Megalakítják a kormánykabinet titkárságát is. Megfigyelők rámutatnak, hogy Gál J. Zoltán és Draskovics távozása a MeH-től az MSZP-frakció "győzelme". Lapunk úgy tudja, Gyurcsány a közigazgatás irányításában való szerepét meg kívánja erősíteni. Így magához vonja a politikai döntéseket, a végrehajtást azonban "leadja" a kancelláriaminiszternek.

Draskovics Tibor
Draskovics Tibor
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.