Csavarhúzó darabját hagyták a beteg combjában

Egy műtét során eltört csavarhúzó végét hagyták benne egy asszony combjában az egyik szegedi klinikán, a betegnek komoly fájdalmai voltak, újra meg kellett műteni, s mivel nem tudott megállapodni a kártérítésről az intézménnyel, ügyével az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult - tájékoztatott a beteg ügyvédje, Ábrahám László.

Az ötvenkét éves asszonyt combnyaktörést követően 2007 májusában műtötték meg a szegedi traumatológiai klinikán, de amikor a csontjába ültetett titánium csavarokat akarták kivenni, a csavarhúzó elpattant - mondta az ügyvéd. Mivel akkor nem állt rendelkezésre ugyanilyen szerszám, a műtétet félbehagyták - tette hozzá.

Később az asszonynak komoly fájdalmai lettek, s kiderült, hogy a combjában hagyott, letörött csavarhúzóvég okozott gyulladást a testében. Az idegen anyagot augusztusban, egy újabb műtéttel kellett belőle eltávolítani - közölte Ábrahám László.

Az asszony az intézményhez fordult kártérítésért, mert jogi képviselőjének álláspontja szerint az orvosok nem jártak el kellő gondossággal, amikor a szerszámdarabot nem távolították el. A klinikától megkeresésükre januárig nem kaptak választ, majd azt intézmény vezetője azt közölte, a műszer meghibásodása "technikai szövődmény", amelyről a klinika nem tehet - tudatta az ügyvéd.

Ábrahám László a Legfelsőbb Bíróság több korábbi döntésére hivatkozva megerősítette: ha egy műtét során idegen tárgyat hagynak a betegben, akkor az a cselekmény gondatlanságnak minősül. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.