Öngyilkos merénylet halálos áldozatokkal a dél-izraeli Dimónában

Legkevesebb négyen haltak meg hétfőn egy öngyilkos merénylet során a dél-izraeli Dimónában - közölte az izraeli rendőrség. A mentőszolgálatoktól származó tájékoztatás szerint a két öngyilkos merénylő is a halottak között van, további tíz ember megsebesült.


Rendőrségi források szerint a két terrorista közül csak az egyik tudta működésbe hozni a nála lévő robbanószerkezetet, mert a másikat lelőtték. Első ízben követtek el öngyilkos merényletet Izraelben tavaly január óta, amikor négy áldozatot követelt egy robbantás Eilat üdülőhelyen.

A Negev-sivatagban fekvő város mellett található Izrael titkos nukleáris központja. A robbanás a nukleáris létesítménytől mintegy tíz kilométerre, egy kereskedelmi központban történt.

A merénylet elkövetőjeként két palesztin fegyveres csoport jelentkezett. A Fatahhoz kötődőnek tartott al-Aksza Mártírjainak Brigádja egyik szárnya közleményben tudatta: ők és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért közösen követték el a merényletet.

A Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász palesztin szervezet "hősies tettként" méltatta a merényletet.
Nem sokkal a robbanást követően izraeli illetékesek úgy nyilatkoztak, hogy feltételezéseik szerint a Gázai övezetből  szivároghattak be a merénylők. Ez az alatt az időszak alatt  történhetett, amíg nyitva volt Egyiptom és a Gázai övezet közös  határszakasza ott, ahol palesztin fegyveresek robbantással rést nyitottak a határkerítésen.

(MTI)

A dimonai atomlétesítmény a Negev-sivatagban
A dimonai atomlétesítmény a Negev-sivatagban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.