Hol legyen az M3-as zajvédő?

Még idén, de legkésőbb jövőre elkészül az M3-as bevezető szakaszánál a zajvédő fal - ígérik a fővárosi önkormányzatnál. Arról azonban még vitáznak a döntéshozók a helyiekkel és az ott működő vállalkozókkal, hogy átlátszó vagy erődszerűen tömör építmény, netán a kettőnek valamilyen ötvözete legyen.

Budapest tavaly elkészült zajtérképéről kiderül, hogy a főváros egyik legrosszabb zónája - legalábbis zaj szempontjából - az M3-as bevezető szakasza. Ezt persze térkép nélkül is tudják már jó ideje az ott élők, na meg persze a XV. kerület vezetése is, de utóbbi is hiába szorgalmazta évek óta a megoldást, a fővárosi döntéshozók pénzhiányra hivatkozva rendre halogatták a zajvédő fal megépítését. Most végre, úgy tűnik, rendeződik a helyzet, a főváros tavaly az Európai Gazdasági Társaság úgynevezett norvég alapjából egymilliárd forintos támogatást nyert a védőfal megépítéséhez. A helyiek fellélegeznek, megszűnik az őrült zaj, miközben az ingatlanok értéke jelentősen nő. A szervizúton működő vállalkozók viszont sokáig hallani sem akartak a fal felhúzásáról, mondván, eltakarja őket, meg sem lehet majd közelíteni az üzleteket, s végül csődbe mennek.

A kerületi önkormányzatnál időközben kijelölték a "leghangosabb" zónát, a főváros pedig kidolgozta az építési tervet, amit a napokban fórumon ismertettek a lakókkal és a vállalkozókkal. A szakmai egyeztetés ezután kezdődik, de a szakértők ígérik, a fal legkésőbb jövő év elejére áll-ni fog.(N. H. E.)

A zajvédõ fal nem védi meg az út mellett élõket
A zajvédõ fal nem védi meg az út mellett élõket
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.