Áprilisban Magyarországon tartják a sivatagi show pótelőadását

Közép-Európa-rali néven áprilisban Magyarországon rendezik meg az elmaradt Dakar- Ralit - értesült a Népszabadság. A több mint egymillió euróba kerülő futam részleteit ma jelentik be.

 

Terrorfenyegetések miatt a Dakar- Rali történetében idén először törölték a világ egyik legnézettebb autós kalandtúráját; a versenyzők azonban nem maradnak futam nélkül.

A Népszabadság információi szerint Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára ma jelenti be, hogy Közép-Európa-rali néven idén áprilisban Magyarországon rendezik meg a Dakar-ralit. A verseny a Dakar új struktúrájának, egy új ralisorozatnak az elindítását is jelenti: a Dakar Series (Dakar Sorozat) első helyszíne Budapest és Balatonfüred között lesz. A Népszabadság információi szerint a Dakar Series Central European Rally (CER), azaz a Dakar Sorozat - Közép-Európa-rali névre hallgató program Budapestről indul áprilisban, majd további négy magyarországi és három erdélyi szakasz után Balatonfüreden tartják a díjkiosztót. A gyorsasági szakaszokat honvédségi lőtereken tartják majd, s ahogyan a Dakar-rali esetében, itt is három járműkategóriában (motorkerékpár, autó és kamion) lehet majd rajthoz állni. A Dakar licenctulajdonosának tájékoztatása szerint eddig közel kétszázötven nevezés érkezett, többségük az elmaradt Dakar-ralin indult volna.

Úgy tudjuk, hogy nem csak a Dakar licenctulajdonosai, de a magyar kormány is azt várja, hogy a magyarországi futam megalapozza az új versenysorozat sikerét. A szervezőcég nyolcszázezer, a Magyar Turizmus Zrt. pedig kétszázezer euróval támogatja a futam megrendezését.

Lapunk értesülései szerint a Dakar licenctulajdonosai a szervezést és a technikai lebonyolítást magukra vállalták, ezért a magyar kormány meglehetősen előnyös megállapodást kötött. Állítólag három nemzetközi hírcsatornával is szerződést kötöttek már, az Eurosport pedig élőben közvetíti majd az eseményeket.

Az új verseny részleteiről Ujhelyi István államtitkár, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és a Dakar versenyigazgatója, Etienne Lavigne a mai napon ad tájékoztatást.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.