Krónikus beteg gyerekek jelentkezését várják a Bátor Tábor Alapítvány nyári táboraiba


Az alapítvány tájékoztatása szerint a krónikus beteg gyerekek kezelőorvosaiknál jelentkezhetnek az alapítvány 2008-as  nyári táboraiba. Emellett várják a nyári programok megvalósításában  közreműködni szándékozó önkéntes segítők, programtartók  jelentkezését is.

A közlemény szerint ebben az éven újdonság, hogy cseh, lengyel,  szlovák és olasz gyerekek is érkeznek a Bátor Tábor 2007-ben  megnyitott, új építésű táborhelyére, Hatvanba.

A Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta foglalkozik krónikusan beteg  gyerekek élményterápiás táboroztatásával. Az elmúlt években 1.500  daganatos, cukorbeteg, illetve krónikus ízületi gyulladásban  szenvedő gyerek vehetett részt ingyenesen nyolcnapos nyári  táborokban az alapítvány szervezésében.

A bátor tábor lényege, hogy minden tevékenység sikerélményt  nyújtson a gyerekeknek. Az élményterápiás táborozás ugyanis nem a  betegségről, a korlátokról, a fájdalomról szól, hanem inkább az  életről, a lehetőségekről, a mosolyról.

A hazai kezdeményezés is a Paul Newman amerikai színész által 20  évvel ezelőtt alapított Association of Hole in the Wall elnevezésű  nemzetközi táborszövetség mintáját követi, és 2005 óta tagja a ma már kiterjedt hálózatnak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.